Ons Innovatie lab

Bij TeamTastemakers streven wij ernaar het innoveren naar een hoger niveau te tillen. Kennisoverdracht is hiervoor essentieel.
 

Met onze partners en klanten zijn we dit in de loop van de jaren steeds meer gaan uitwerken en het bleek dat we allemaal eenzelfde platform nodig hadden.

 

Dit platform is een combinatie van locaties & creatieve experts. Wij hebben dit ons ¨Innovatie lab¨ gedoopt. 

 

De locaties zijn o.a. een professionele keuken, een lab, een proeffabriek, een kas, een broedkamer, een restaurant, een boerderij.
 

De creatieve experts zijn mensen uit ons netwerk en waarmee wij vaak eerder hebben gewerkt. Echte vakspecialisten op hun specifieke terrein, bijvoorbeeld vegetarisch eten, biologische landbouw, fermentatie, vleesvervangers, of een internationale keuken.  

In het "Innovatie lab" brengen wij professionals van verschillende disciplines bij elkaar om zo elkaar te inspireren en uit te dagen. Een plek waar we onze producten kunnen verwerken, (proef) produceren, testen bij echte consumenten, inzichten vergaren, data verzamelen, aanpassen, verbeteren etc. 


Zo maken wij samen betere innovaties.

2C7370E9-43F4-4506-8081-FD6915FADB08.jpe

Als voorbeeld hebben wij begin dit jaar voor een klant een range van vleesvervangers ontwikkeld. Een segment met referenties, maar ook met veel mogelijkheden. Wij hebben in een vroeg stadium onze chef en technologen met een paar consumenten in één ruimte gezet. Product scoping met directe consumenten feedback. Ter plekke producten aanpassen, proeven, evalueren en leren. Resultaat: een snelle manier om kwalitatief marktonderzoek te doen, en een grote tijdswinst in de eerste fase van vertaling van idee naar receptuur.